Goed verzekerd onderweg.


Hoe is de camper verzekerd?
Voertuighulp onderweg en reisverzekering
Wat is de Annuleringsregeling

Hoe is de camper verzekerd?


Wettelijke aansprakelijkheid

Dit is een risico waar de camper voor verzekerd is; dat is wettelijk verplicht. Uiteraard voldoet deze dekking aan alle eisen die de W.A.M. (Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen) stelt. Het verzekerd bedrag voormateriële schade is € 2.500.000,- maximaal per gebeurtenis en voor letselschade € 5.000.000. 

All Risk (Volledig Casco)
In aanvulling op de wettelijke aansprakelijkheid is de camper verzekerd tegen o.a. brand, hagel, storm, ruitbreuk en ander van buiten komend onheil. Zo de camper o.a. verzekerd tegen schade door botsen, stoten, slippen, te water of van de weg raken en tegen kwaadwillige beschadiging.

In geval van schade is er sprake van een eigen risico voor u als huurder, zie hiervoor de Algemene Huurvoorwaarden van Camperfun.

Wat te doen bij schade
Bij de autopapieren vindt u een schadeformulier met instructie. Vul altijd een schadeformulier in. Bij pech binnen Nederland doen wij er alles aan u verder te helpen. Voor pech in het buitenland dient u een persoonlijke reisverzekering of wegenwachtservice af te sluiten.

Voertuighulp onderweg en reisverzekering 

Let op: u bent zelf verplicht Buitenland pechhulp af te sluiten incl. een buitenlandrepatrieringverzekering voor het voertuig en vervangend vervoer voor personen en bagage. Camperfun adviseert een kortlopende reisverzekering incl. pechhulp via Europeesche verzekeringen.

Zakelijke verhuurders kunnen hun campers niet verzekeren met "buitenland pechhulp onderweg". De huurder is verplicht zelf een persoonlijke pechhulp en/of reisverzekering af te sluiten met pechhulp en repatriering van het voertuig en vervangend vervoer van personen en bagage. 

Sommige particuliere eigenaren kunnen wel hun camper verzekeren met repatriëring van het voertuig, hierbij is geen vervangend vervoer van personen en bagage inbegrepen. Daarvoor dient u alsnog een reisverzekering af te sluiten.
Vraag voor vertrek altijd naar de instructies bij pech onderweg. De hulpnummers staan vaak vermeld op de Groene kaart of in het mapje bij de autopapieren.

Tijdelijke reisverzekering
Camperfun werkt samen met de Europeesche Verzekeringen derhalve kunnen wij u een zeer aantrekkelijke reisverzekering aanbieden tegen een zeer concurerende prijs. Tegen een basispremie vanaf € 1,02 per persoon per dag kunt u al goed verzekerd op reis met een camper van Camperfun.

- Geneeskundigeposten
- Ongevallen
- Hulp en huur vervoermiddel (Polisvoorwaarden)

Meer informatie

Klik op het bovenstaande logo of klik hier om uw tijdelijke reisverzekering af te sluiten.

De Camperfun Annuleringsregeling.

Camperfun adviseert een annuleringsverzekering af te sluiten of u kunt gebruik maken van de Camperfun Annuleringsregeling. Bij het boeken van een camper staat de deelname van de Camperfun Annuleringsregeling standaard op "ja", indien u hiervan geen gebruik wenst te maken of reeds een annuleringsverzekering heeft kunt u deze uitschakelen.

U krijgt de volledige huursom bij annulering vooraf of een evenredig deel van de huursom tijdens de huurperiode in ieder geval vergoed bij: 

- Overlijden of ernstige ziekte van uzelf of uw reisgenoten of familieleden in 1e of 2e graad van u of uw reisgenoten.
- Echtscheiding
- Zwangerschap of complicaties daaromtrent.
- Een medisch noodzakelijke ingreep die uzelf, uw reisgenoten, uw of hun partner of uw of hun kind onverwacht moet ondergaan 
- Werkloosheid van u of uw reisgenoten, na een vast dienstverband, als gevolg van een onvrijwillig ontslag.

In het geval u vanwege één van de bovengenoemde redenen de vakantie met de camper voortijdig moet afbreken worden de niet genoten reisdagen vergoed met uitzondering van de inleverdag.

Kosten
De te betalen annuleringsvergoeding bedraagt 5% over het totaal van de reservering met uitzondering van de waarborgsom zonder bijkomende kosten.Voor detailinformatie over de Camperfun Annuleringsregeling kunt u de voorwaarden raadplegen.