Over Camperfun


Wie zijn wijHistorie Camperfun vestigingen - Verhuur uw camper


Historie


Camperfun.nl is bedacht door Wietze en Linda Mulder. 
In 2002 kochten wij onze eerste camper kort nadat we van Friesland naar Drenthe waren verhuisd. Door onze gezinssamenstelling met kleine kinderen was de camper alleen tijdens de schoolvakantie in gebruik. En zo kwamen wij op het idee om een website laten maken door de zus van Wietze, Engelien Nitrauw van Page Up Design, om de camper voor de verhuur aan te bieden.

In juni 2003 hebben we nog snel een tweede camper bij gekocht, omdat onze eigen camper al helemaal volgeboekt was. Na de zomer van 2003 liepen de aanvragen maar door en werd voor 2004 ook al geboekt. In maart 2004 hebben we samen besloten om van camperfun.nl een bedrijf te maken. Dit werd in het begin voornamelijk gerund door Linda maar al snel was Wietze ook fulltime met Camperfun bezig.In de jaren, 2005, 2006 en 2007 is Camperfun.nl gegroeid van 3 naar ongeveer 47 campers voor de verhuur en 25 campers voor de verkoop. Naast de verhuur was ook de import en verkoop van campers een serieuze zaak geworden. Er werden in 2005 2006 en 2007 ongeveer 150 camper ingekocht en weer verkocht. Een aantal van deze nieuwe camper-eigenaren lieten hun, bij Camperfun aangekochte camper, ook weer door Camperfun bemiddelen voor de verhuur. 

Door de groei, het toenemende aantal boekingen en de behoefte om vanuit meer locaties te verhuren hebben wij toen besloten om van Camperfun.nl een franchise organisatie te maken. 
Maar hoe pak je dat aan ... 

Daarvoor hebben we één van de onze eerste klanten van Camperfun benaderd, Pieter Tent uit Kapel Avezaath (Tiel). Pieter had veel kennis in het opzetten van een dergelijke organisatie door zijn jaren lange ervaring als voormalig eigenaar van een franchise organisatie en daarvoor als directeur van franchise organisaties.


In 2008 heeft deze samenwerking geleid tot de oprichting van The Camperfun Company. De jaren daarna zijn gebruikt voor ter voorbereiding van deze organisatie o.a. voor de ontwikkeling van de automatisering en zijn de eerste ondernemers lid geworden waaronder Recrea Service Drachten, Autoservice Grathem (Weerd) en Dutch Nomads Hoofddorp. Sinds 2010/2011 heeft Camperfun Franchise een geheel geïntegreerd boekingsysteem en hebben wij het Camperfun Boekingsbureau opgezet van waaruit onze dochter Greta fanatiek is begonnen de campers te verhuren. Tevens zetten wij nieuwe stappen met het verhuren van camper-arrangementen en het organiseren van Instructiemidagen voor onze camperhuurders.

Per 2012 is Camperfun Internationaal gegaan in samenwerking met Robert Huiskes van vestiging Hoofddorp. Internationale klanten die een langer dan een maand willen huren kunnen vanaf schiphol gehaald worden. Camperfun is geleidelijk doorgegroeit en heeft inmiddels diverse vestigingen gehad verspreiddoor heel Nederland. Vanaf 2014 is ook de vestiging Gorinchem toegevoegd aan de verhuurlocaties van Camperfun en mogen wij John Haag welkom heten.
Na 2015 is de internationale lange termijn verhuur overgedragen aan onze zoon Harro die vanaf nu aan alle internationale klanten voor camper verkoop en lange termijn verhuur gaat communiceren. Daarnaast wil hij zich richten op grote camperbussen die alleen te koop worden aangeboden.


Na lange en prettige samenwerking heeft de vestiging Tiel besloten per december 2016 te stoppen met de verhuur en bemiddeling, wij wensen Pieter en Laura heel veel succes met hun nieuwe bedrijf en bedanken heb voor de prettige samenwerking. Eveneens heeft de hoofdvestiging te Hoogeveen besloten zich per 1 januari 2017 volledig te gaan richten op verkoop van campers en zal de handelsnaam Camperfun.nl worden overgedragen naar onze dochter Greta die nu al namens het Boekingsbureau werkt.Camperfun vestigingen

Camperfun heeft in de jaren verschillende vestigingen opgebouwd van waaruit de campers worden verhuurd. De meeste vestigingen bieden slechts standplaats voor de campers of hebben een garage voor onderhoud. Allemaal zijn ze eigendom van verschillende zelfstandige ondernemers. Als zelfstandig ondernemers werken wij samen met het zelfde doel. Het doel is om campers te verhuren en te verkopen tegen aantrekkelijke en zeer concurrerende prijzen. Om dit doel te bereiken werken we samen door onder andere gezamenlijke inkoop en verzekeringen. Alle boekingen worden centraal geboekt via ons Boekingsbureau. tevens is er een centraal nummer voor het beantwoorden van telefonische vragen, email etc. 

Camperfun probeert tegen zo laag mogelijke kosten te werken. 
De ondernemers die aangesloten zijn bij Camperfun beschikken niet over dure kantoorpanden en showrooms; een formule waarmee een ondernemer geld kan verdienen zonder veel extra inspanning. Enkele ondernemers hebben geinvesteerd in eigen campers die wij verhuren, anderen bieden alleen standplaats voor de campers van het Camperfun of particulieren.

Ieder jaar wordt een verdeling gemaakt voor alle locaties, zodat iedere locatie een ruime keus aan campers kan bieden. Vaak gebeurt dit op basis van de voorkeurslocatie van de eerstgeboekte huurder. 
Eind van het jaar komen de campers van camperfun weer terug naar het hoofdkantoor voor winterstalling en onderhoud. 

 

Verhuur uw camper

Bent u eigenaar van een representatieve camper en u hebt het probleem dat uw camper vaker stilstaat dan dat u ermee weg bent? Mooie camper, alle kosten, maar te weinig tijd om met uw camper veel op reis te kunnen?


Verhuur dan uw camper via Camperfun.nl


Presentatie via Camperfun.nl, goede en heldere voorwaarden en een goed rendement.

Mail naar:
greta@camperfun.nl (Noord-Nederland)

wietze@camperfun.nl (Midden- en Zuid-Nederland)